Prva edukativna radionica za pružatelje turističkih usluga, vodiče i ugostitelje iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine je održana u periodu od 29.05. do 01.06. 2016. u selu Klinci na Luštici (Herceg Novi). Prva edukativna radionica za pružatelje turističkih usluga, vodiče i ugostitelje iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine je održana u periodu od 29.05. do 01.06. 2016. u selu Klinci na Luštici (Herceg Novi).
08 Lip 2016

Prva edukativna radionica za pružatelje turističkih usluga, vodiče i ugostitelje iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore

Prva edukativna radionica za pružatelje turističkih usluga, vodiče i ugostitelje iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine je održana u periodu od 29.05. do 01.06. 2016. u selu Klinci na Luštici (Herceg Novi).

Radionicu je organizirao Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) iz Podgorice u okviru prekograničnog projekta „TEMATSKE RUTE SREDNJOVJEKOVNE HERCEGOVE ZEMLJE - TEMA SREDNJI VIJEK“ (Prekogranični program Bosna i Hercegovina - Crna Gora u okviru EU instrumenta pred-pristupne pomoći IPA).
Trodnevni trening je imao za cilj podizanje svijesti o zahtjevima današnjih posjetitelja kroz program posjeta domaćinstvima koji su razvili male turističke biznise i pružaju ugostiteljske usluge pri čemu uspješno prezentiraju svoju tradiciju, običaje i način života na Luštici. Trening je organiziran za deset sudionika  iz Crne Gore i deset sudionika  iz Bosne i Hercegovine koji se bave sličnim uslugama u svojim općinama.
Prvi dan radionice bio je fokusiran na prezentaciju maslinarstva i proizvodnju maslinovog ulja, organsku i tradicionalnu proizvodnju kao glavni potencijal za ekonomski rast područja.
U fokusu drugog dana bilo je pomorstvo i upoznavanje pomorske tradicije. Sudionici radionice su tako obišli obitelji znamenitih pomoraca, zatim Žanjički manastir, Plavu špilju, tvrđave Arzu i Mamulu , te mnogobrojne crkve Luštice.
 Posljednji dan treninga je bio rezerviran za degustaciju domaćih proizvoda, kao i prezentaciju folklora Boke i Crne Gore.
Sudionici radionice su boravili u Klinci Village Resort na Luštici, koji je jedan od primjera uspješnog razvoja malog turističkog biznisa. Vlasnik Bogdan Kaluđerović je porijeklom iz tog sela i počeo je renovirati objekte prije osam godina sa idejom da razvije agroturizam, a danas su Klinci u procesu registracije za prvi difuzni hotel u Crnoj Gori.

  • Ispis
  • Pošalji e-mail
Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje, 88240, BiH
info@herag.ba 
Tel:+38739/681-631 
Fax:+38739/681-631