Načelnik Barbarić svečano otvorio festival "Putevima baštine"
20 Ruj 2016

Načelnik Barbarić svečano otvorio festival "Putevima baštine"

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić sinoć je na Trgu domovinske zahvalnosti iza zgrade općine u Ljubuškom svečano otvorio festival "Putevima baštine", koji se organizira u sklopu EU projekta "Connecting Separated" (Program IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007.-2013.).

Projekt su predstavili project menager Mario Bajto i direktor Razvojne agencije ŽZH HERAG Ivan Jelčić.  U sklopu otvorenja Festivala magistar arheologije Mirko Rašić predstavio je vodič„Putevima baštine“, a prikazan je i kratki film o projektu i Rimskoj cesti. Posjetitelje je prije početka otvorenja i nakon otvorenja zabavljao ansambl „Plazarius“.


Inače,festival „Putevima baštine“ se organizira iz prekograničnog projekta CONNECTING SEPARATED. Festival je istovremeno upriličen u Ljubuškom i Solinu, od 19 do 24. rujna 2016. godine.

Partneri na projektu iz Bosne i Hercegovine su Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke–HERAG. Projektni partneri iz Hrvatske su Grad Solin i RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije

Ukupna vrijednost projekta je 455.737,53 EUR, s tim da je za Bosnu i Hercegovinu predviđeno ukupno 216.039,20 EUR od čega Europska unija finansira 82,29% a preostalih 17,71% su-financira Općina Ljubuški i JU Razvojna agencija ŽZH-HERAG.

Ovim festivalom se želi prije svega promovirati Projekt Connecting Separated (Povezivanje razdvojenog), kao I mapirana kulturna i prirodna baština, gastro ponuda i događanja duž navedene rute, što je ujedno korak ka razvijanju zajedničke turističke ponude prekograničnog područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koja uporište pronalazi u kulturnoj i prirodnoj baštini.  • Ispis
  • Pošalji e-mail
Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje, 88240, BiH
info@herag.ba 
Tel:+38739/681-631 
Fax:+38739/681-631