Logo
Ispiši ovu stranicu

Održana prezentacija projekta "Kamen"

Održana prezentacija projekta "Kamen" Održana prezentacija projekta "Kamen"

Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke - HERAG je danas 21.04.2011.godine u hotelu "Park" u Širokom Brijegu održala prezentaciju projekta "Kamen".

Ovo je prvo službeno predstavljanje projekta "Kamen" u Bosni i Hercegovini kojeg provode HERAG i RERA zajedno sa svojim suradnicima i projektnim partnerima.

Ukupna vrijednost projekta je 560.478,00 Eura ili 1.096.199,00 KM. Projekt je su-financiran iz IPA Programa Prekogranične suradnje Hrvataska - Bosna i Hercegovina u okviru prvog natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava.

Na prezentaciji su bili prisutni mali i srednji poduzetnici iz Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-Neretvanske županije, predstavnici izvršne vlasti, predstavnici ministarstava, kao i svi ostali koji se žele baviti djelatnošću eksploatacije i obrade kamena.

Projektne aktivnosti će se nastaviti idućih 20 mjeseci, koliko i traje sam projekt "Kamen", te će se pokušati riješiti neki od problema s kojima se susreću kamenoklesari na području Hercegovine i Dalmacije, kako bi se kamenoklesarstvo "oživilo" i podiglo na razinu koju zaslužuje.

Sudionici su upoznati sa daljnjim aktivnostima provedbe projekta, te su izrazili zadovoljstvo i želju za suradnjom kako bi se projekt uspješno provodio.

Sva prava zadržana. JU Razvojna agencija ŽZH - HERAG