Logo
Ispiši ovu stranicu

Radionica povodom pripreme poslovnog plana i usluga poduzetničkog inkubatora i svečano otvaranje radova

Radionica povodom pripreme poslovnog plana i usluga poduzetničkog inkubatora i svečano otvaranje radova Radionica povodom pripreme poslovnog plana i usluga poduzetničkog inkubatora i svečano otvaranje radova

28.10.2014. u Ljubuškom je održana radionica na temu priprema poslovnog plana i usluga poduzetničkog inkubatora, te je svečano obilježen početak građevinskih radova na izgradnji zgrade inkubatora u sklopu projekta - „Home grown business“.

Ravnatelj Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke-HERAG, Ivan Jelčić, je u svom uvodnom govoru ukazao na važnost organizacije ovog oblika radionica kako bi se što šira javnost upoznala sa najvažnijim aktivnostima projektima.

Gdin. Jurij Kobal, angažirani stručnjak za studiju, poslovni plan i dizajniranje usluga poduzetničkog inkubatora održao je prezentaciju putem koje je nazočnima detaljnije objasnio uloge budućih animatora/mentora, potencijalne usluge koje će se pružati u inkubatoru i na terenu. Održana je i intezivna diskusija sa nazočnim sudionica koji su iznosili svoje prijedloge za detaljnije definiranje kriterija za Fond za MSP.

Nakon završetka radionice sudionici su se uputili prema poslovnoj zoni Zvirići kako bi sudjelovali na otvaranju početka radova.

Sve nazočne prvo je pozdravio ravnatelj Razvojne agencije ŽZH – HERAG gdin. Ivan Jelčić koji je izrazio zadovoljstvo početkom radova nakon 10 mjeseci provedbe projekta i svih priprema koju su se aktivno vršile da bi radovi započeli, zatim načelnik Općine Ljubuški gdin. Nevenko Barbarić koji je posebno naglasio važnost izgradnje poduzetničkog inkubatora te kako ovo predstavlja jednu od prvih investicija u tu zonu.

Projekt Home grown bussines financira Europska unija u iznosu od 499.705,05 € kroz program EU za podršku lokalno ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini, a projekt provode Razvojna agencija Županije Zapadnohercegovačke-HERAG, Vlada Županije Zapdnohercegovačke, Općina Ljubuški, Udruga gospodarstvenika Posušje, te Udruga poljodjelaca u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Osnovni cilj projekta je doprinos izgradnji i poboljšanju operativnog okvira za razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz razvoj lokalne poslovne infrastrukture i usluga.

bijaca.JPG eu-ljubuski-inkubator.JPG inkubator.JPG

ljubuski.JPG radionica.JPG zvirici-inkubator-6.jpg


Sva prava zadržana. JU Razvojna agencija ŽZH - HERAG