Novosti

Održana praktična radionica projekta "KAMEN" na manifestaciji "Posuški Kamendani"

Održana praktična radionica projekta "KAMEN" na manifestaciji "Posuški Kamendani" Održana praktična radionica projekta "KAMEN" na manifestaciji "Posuški Kamendani"

Razvojna agencija ŽZH –HERAG u suradnji sa Turističkom zajednicom županije Zapadnogercegovačke , u sklopu Posuškog ljeta, organizirala je manifestaciju pod nazivom "Posuški Kamendani“.

Prvog dana Razvojna agencija ŽZH-HERAG održala je praktičnu radionicu, koja se provodi u sklopu aktivnosti IPA projekta "KAMEN".

Na praktičnoj radionici su demonstrirane razne vrste klesarskih vještina, kao i tehnike obrade pojedine vrste kamena.

Prvog dana nazočio je veliki broj posuških i hercegovačkih klesara, kao i velik broj ostalih posjetitelja koji su došli pogledati mnoga djela od raznih vrsta kamena koje su uradili vrsni hercegovački majstori.

Sama manifestacija, kao i praktična radionica je bila dobro posjećena, te se pored praktične radionice u naredna 2 dana planira prikazati film "Plamen prži kamen", stari narodni hercegovački običaji "turnir u šijavici", kao i nastupi kulturno umjetničkih društava.

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631