Novosti

IV Posuški kamendani

IV Posuški kamendani IV Posuški kamendani

U petak 01.kolovoza 2014. otvoreni su IV Posuški kamendani, čiji će program trajati sve do 17.kolovoza 2014 godine.

U sklopu ove tradicionalne manifestacije održan je visibility event projekta "RoofOfRock" kojeg provodi Razvojna agencija ŽZH-HERAG u sklopu IPA adriatic CBC programa. Mnogobrojni posjetitelji su se mogli informirati o samom projektu, a posebno o značenju i uporabi pločastog vapnenca u Hercegovini.

Opći cilj projekta je kroz zajednički pristup i zajedničku metodologiju demonstrirati i promovirati pravilan odabir i održivo korištenje građevnog kamena u krškom području Jadranske obale, sa naglaskom na pločasti vapnenac.

Pored svečanog otvaranja manifestacije, upriličena je i prezentacija projekta RoofOfRock koju je vodio mr. Miloš Bavec ispred geološkog zavoda Slovenije. Isto tako stručna predavanja su imali i mr. Goran Glamuzina na temu "Pradavni okoliši nastanka pločastih vapnenaca Hercegovine", te mr. Pero Ćeškić na temu "Kamen u arhitekturi - između tradicije i suvremenosti".

Otvaranje je ujedno i značilo početak kiparske kolonije Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg/Sveučilište u Mostaru i klesarskog odjeljenja škole u Posušju.

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631