Novosti

Održana VI. praktična radionica projekta "RoofOfRock"

Održana VI. praktična radionica projekta "RoofOfRock" Održana VI. praktična radionica projekta "RoofOfRock"

Dana 20.09.2014 godine u organizaciji društva EKO-ZH i Razvojne agencije ŽZH-HERAG, na izvoru rijeke Lištice - Vrelu Borak, održana je VI. praktična radionica u sklopu projekta "RoofOfRock". Na radionici je pločastim vapnencom popločan i uređen prilaz mlinici staroj preko 100 godina.


Sama radionica je otpočela u 8:00 sati, gdje su majstori zorno prikazali tehniku postavljanja kamenih ploča, kao i tehniku fugiranja istih. Mnogi posjetitelji su mogli od majstora prikupiti važna saznanja o ovom iznimno rijetkom zanatu u Hercegovini.
U 12:00 se održao službeni dio u kojem se ispred društva EKO-ZH prisutnima obratio zamjenik predsjednika Vjekoslav Draškić, ispred agencije HERAG okupljenima na dolasku se zahvalio direktor Ivan Jelčić i rekao nešto više o suradnji sa društvom EKO-ZH.
Održano je i iznimno zanimljivo predavanje gospodina radoslava Dodiga na temu "Primjena i ugradnja pločastog vapnenca u podove i zidove u Hercegovini"
Po završetku službenog obraćanja, članovi HKUD "Brda" iz Izbična su izveli splet kola zapadne Hercegovine i na taj način podsjetili na vremena kada su takvi prizori bili uobičajeni na ovom mjestugdje se cijeli širokobriješki kraj opskrbljivao žitom.
Nakon pauze slijedio je nastavak radova na popločavanju prilaza mlinici, kao i same mlinice.

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631