Novosti

II TRENING O PRINCIPIMA UPRAVLJANJA DESTINACIJOM

PREPOZNAVANJE POTENCIJALA, UPOZNAVANJE SA OČEKIVANJIMA POSJETITELJA I STANDARDIMA TURISTIČKIH USLUGA

U razdoblju od 18. - 21.05.2017.godine na Agroturizmu Marića Gaj  u Grudama je održan 3-dnevna trening - radionica , u organizaciji JU Razvojne agencije –HERAG i partnera,  u sklopu projekta Tematske rute Srednjovjekovne Hercegove zemlje -Tema Srednji vijek.
Na radionici je sudjelovalo 20-etak ugostiteljskih djelatnika, vodiča, članova seoskih domaćinstava te projektni tim.

Cilj radionice je bio kroz predavanja, razmjenu iskustava i program posjeta ojačati kapacitet sudionika za pružanje bolje usluge turistima te poboljšati suradnju između BIH i Crne Gore osobito u ruralnom turizmu. Sudionici su imali priliku naučiti kako poboljšati ponudu, pokazati što, gdje, kada i kako nuditi, vidjeti primjere dobre i loše prakse, načine kako privući turiste, kako se promovirati te kako surađivati sa konkurencijom. Osim toga posjetili  su  brojne prirodne te  kulturno–povijesne lokalitete kao što su : Stari grad Ljubuški (Kula Herceg Stjepana), Muzej Humac, vodopadi Kravica i Koćuša, Peć Mlini i Ravlića Pećina ,nekropola Radimlja te posjetili Srednjovjekovni sajam Stolačku Tarču koja  u zadnjih nekoliko godina privlači sve veći broj posjetitelja.
Radionica je završena sa uzajamnim zadovoljstvom sudionika s obje strane te planovima za novu i buduću suradnju.
Projekt Tema Srednji vijek je financiran sredstvima EU u okviru IPA prekogranične suradnje BIH-CG, 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta je 466.933,55 EUR. Nositelji projekta su JU Razvojna agencija ŽZH –HERAG (BiH) i Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma – CSTI (Crna Gora). Partneri na projektu su Općina Ljubuški (BiH), Turistička zajednica ŽZH (BiH), Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa "Radimlja“ (BiH) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma – MRT (Crna Gora).
Kroz projekt se uspostavlja novi prekogranični turistički proizvod zasnovan na kulturno -povijesnoj baštini regije, kao i kvalitetnim domaćim proizvodima i uslugama. Krajnji cilj je do kraja ove godine izraditi zajedničku turističku ponudu Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske županije i sedam općina u Crnoj Gori, a suradnja sa petnaestak turističkih agencija otvorit će vrata brojnim turistima željnima prirodne ljepote, avanture, neistraženog kulturno-povijesnog naslijeđa i ruralnog turizma.

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631