Novosti

Potpisivanje partnerskog Sporazuma za projekt COMPETE PLAMET

U ponedjeljak 09.10.2017. godine u Posušju s početkom u 12:00 sati održana je ceremonija potpisivanja Partnerskog Sporazuma za projekt «Enhancing the competitiveness of SMEs in the metal and plastic sector  through the development of knowledge NETWORK and common business infrastructure – COMPETE PLAMET».

 Potpisivanju Sporazuma nazočili su ravnatelj JU Razvojna agencija ŽZH – HERAG gosp. Ivan Jelčić kao predstavnik vodećeg partnera projekta, gđa. Mira Lepur, ravnateljica JU Razvojna agencija Šibensko – kninske županije i predstavnica projektnog partnera iz Republike Hrvatske i gosp. Branko Bago, načelnik Općine Posušje i predstavnik projektnog partnera iz Bosne i Hercegovine.

Projekt se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 603 369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1 362 863,82 €. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri.

Glavni cilj projekta je poboljšati institucionalnu podršku i usluge malim i srednjim poduzećima u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Zapadno Hercegovačkoj županiji u Bosni i Hercegovini.

Najvažnije aktivnosti projekta su razvoj mreže znanja u sektoru metala i plastike, poboljšanje institucionalne infrastrukture u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Zapadno Hercegovačkoj županiji u Bosni i Hercegovini, opremanje centara za pružanje usluga, razvijanje trening programa i obučavanje osoblja za kvalitetno pružanje usluga. Trajanje provedbe projekta je 24 mjeseca.

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631