Novosti

Treći sastanak projektnih partnera i drugi sastanak Upravljačkog odbora COMPETE PLAMET

12.09.2018. godine u prostorijama JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, održan je treći sastanak projektnih partnera (PCU) i drugi sastanak Upravljačkog odbora (SC) na projektu COMPETE PLAMET.

Na trećem sastanku projektnih partnera (PCU) detaljno je pregledan Monitoring plan na temelju kojeg su projektni partneri iznijeli aktivnosti koje su provedene u prethodnom periodu te one koje se planiraju ostvariti u narednom periodu. Najvažnija aktivnost u narednom periodu je uspostava Tehnoloških parkova u prekograničnom području u kojima će se smjestiti CNC strojevi koji će u Županiji Zapadnohercegovačkoj biti instalirani najkasnije do prosinca 2018. godine, a u Šibensko-kninskoj županiji najkasnije do mjeseca lipnja 2019. godine.

Na drugom sastanku Upravljačkog odbora (SC) sudjelovali su: Branko Bago – načelnik Općine Posušje, Ivan Jelčić – ravnatelj HERAG-a i Željko Šimunac – pomoćnik ravnateljice JU RA ŠKŽ. Ivan Jelčić, ravnatelj HERAG-a i projekt manadžer predstavio je sudionicima Monitoring plan sa detaljnom analizom nadolazećih projektnih aktivnosti kao i financijski plan potrošnje na projektu u ovom izvještajnom periodu. Članovi Upravljačkog odbora usvojili su jednoglasno Monitoring plan.

Predstavnici projektnih partnera i Upravljačkog odbora su sudjelovali na drugoj radionici Mreže znanja, koja je također održana 12.09.2018. u prostorijama JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, te su posjetili prostorije Poduzetničkog inkubatora na kojima su završeni radovi vezani za uklanjanje azbestnih krovova i radionicu unutar koje će biti smješteni CNC strojevi.

Projekt Compete Plamet se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 603 369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1 362 863,82 €. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri.
Projekt provodi JU Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke - HERAG u suradnji sa partnerima Općinom Posušje i Razvojnom agencijom Šibensko kninske Županije.

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631