Novosti

OTVORENI JAVNI POZIVI WBIF I USAID WHAM

Poziv za dostavljanje aplikacija tehničke pomoći u okviru Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF)

Objavljen je 21. poziv za dostavljanje aplikacija tehničke pomoći u okviru Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF).

Opći uvjeti za apliciranje su:

 • Aplikacija mora dolaziti iz jednog od WBIF sektora: energija, promet, okoliš, socijalna infrastruktura (zdravstvo, obrazovanje, pravosuđe, socijalno stanovanje, druge javne zgrade, itd.) i sektora digitalne povezanosti;

 • Zahtjev za grant sredstvima mora biti povezan s investicijom, te treba biti praćen kreditnim aranžmanom (koji je u fazi pregovaranja, ili je već sklopljen) između Bosne i Hercegovine i neke od međunarodnih financijskih institucija uključenih u WBIF (Europska banka za obnovu i razvoj-EBRD, Europska investicijska banka-EIB, Razvojna banka Vijeća Europe- CEB, Razvojna banka SR Njemačke-KfW, te Francuska razvojna agencija- AFD), uz razmotrene financijske mogućnosti aplikanta za zaduživanjem u budućnosti. Navedena vodeća međunarodna financijska institucija mora izraziti interes/potporu projektu koji se predlaže i biti konzultirana pri izradi grant aplikacije;

 • Zbog financijskih obveza koje se stvaraju, neophodno je konzultiranje relevantnih ministarstava financija prilikom apliciranja po pitanju mogućnosti zaduživanja vezano za predloženi projekt (ukoliko je u pitanju novo zaduženje).

Specifični uvjeti su:

 • U sektoru prometa biti će prihvatljive samo one aplikacije koje imaju jasnu regionalnu dimenziju, ili otklanjaju prepreke koje usporavaju implementaciju postojećeg WBIF projekta (Informacija o grant aplikacijama za BiH i regionalnim aplikacijama do sada podržanim kroz WBIF data u aplikacijskom paketu). Također, aplikacije se moraju odnositi na Osnovnu TEN-T mrežu;

 • U sektoru digitalne povezanosti, energije, zaštite okoliša i socijalnom sektoru nema ograničenja i moguće je predlagati nove projekte (ukoliko su u skladu sa općim uvjetima za apliciranje za WBIF).

Rok za dostavljanje prvog nacrta aplikacija/projekata DIPAK Uredu od strane državnog resornog ministarstva je 1. veljače 2019. godine. Krajnji rok za dostavu bh. aplikacija Europskoj komisiji putem Ureda DIPAK-a je 1. ožujka 2019. godine.

Više detalja o načinu i smjernicama za apliciranje, uključujući i format grant aplikacije, nalazi se u aplikacijskom paketu.

Detaljnije informacije o Investicijskom okviru za Zapadni Balkan možete pronaći na: www.wbif.eu

Vodič za Investicijski okvir za Zapadni Balkan je moguće preuzeti putem sljedećeg linka https://www.wbif.eu/content/stream//Sites/website/library/WBIF-Guide-Final-Nov18.pdf

Za podršku i informacije pri izradi aplikacija možete kontaktirati WBIF Ured u BiH putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

USAID WHAM: Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga

Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) poziva sve zainteresirane i kvalificirane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem bespovratnih sredstava kako je detaljnije navedeno u nastavku

Datum izdavanja: 19. prosinca 2018. godine

Datum zatvaranja: 30. siječnja 2019. godine

Ukupni iznos potencijalnih dodijeljenih sredstava: USD 100.000

Procijenjeni broj dodijeljenih ugovora: 3

Maksimalni iznos po ugovoru: USD 50.000

WHAM je objavio javni poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za podršku brzo-rastućih, izvozno-orijentiranih i izvozno spremnih malih i srednjih poduzeća iz sektora metala, drveta i/ili tekstila/obuće orijentiranih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Objavljeni javni pozivi su fokusirani na pristup tržištima za pripremu i sudjelovanje na sajmovima i poslovnim skupovima.

Za kompletnu dokumentaciju posjetite web stranicu http://www.whambih.org/.

Rok za dostavljanje koncept nota je 30. siječnja 2019. godine do 16:00 sati.

Sva eventualna pitanja o procesu i proceduri prijave možete poslati putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 25. siječnja 2019. godine.

Više informacija možete pronaći putem linka RFA – Access to Markets – Fairs and Trade Shows WHAM-AID-168-LA-17-00006

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631