Novosti

Poziv za podnošenje prijedloga: Grant shema Sedra projekta

Stalna radna skupina za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Europi u partnerstvu s Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) u okviru projekta „Podrška gospodarskoj diversifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Europi (SEDRA)“ otvara poziv za prijedloge u okviru Grant Sheme za prekogranične regije: Drina-Tara, Drina-Sava i Krš.

Opći cilj ABD Grant sheme u okviru SEDRA projekta je doprinijeti diversifikaciji gospodarskih aktivnosti u ruralnim područjima JIE, kroz jačanje odabranih vrijednosnih lanaca u specifičnim prekograničnim regijama. Cilj sheme bespovratnih sredstava je razviti održive poslovne modele u strukturno slabim pograničnim regijama kroz poboljšanje proizvodnje, prerade i marketinga tradicionalnih proizvoda (što uključuje poljoprivredne i prehrambene proizvode životinjskog i biljnog podrijetla, npr. Žitarice, povrće, voće, meso i mesne proizvode). , jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, ljekovito i biljno bilje itd.), nedrvni šumski proizvodi, kulinarske tradicije i seoski turizam.

Potpora će biti dostupna privatnim, građanskim i javnim subjektima iz sljedećih zemalja i općina u prekograničnim regijama:

Prekogranična regija "Drina-Tara" (zemlje i općine):

Srbija: Ljubovija, Bajina Bašta, Prijepolje, Priboj, Čajetina i Užice;

 Crna Gora: Bijelo Polje i Pljevlja;

 Bosna i Hercegovina: Višegrad, Rudo, Goražde, Srebrenica, Bratunac i Milići;

Prekogranična regija "Drina-Sava" (zemlje i općine):

Bosna i Hercegovina: Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Brčko Distrikt i Donji Zabari;

 Srbija: Sremska Mitrovica, Šid, Bogatić, Loznica i Šabac;

Prekogranična regija "Krsh" (zemlje i općine):

Crna Gora: Herceg Novi, Tivat, Kotor i Nikšić

 Bosna i Hercegovina: Ljubuški, Čitluk, Stolac, Čapljina, Ravno, Neum, Berkovići, Bileća, Gacko, Ljubinje, Nevesinje, Trebinje.

Sažetak projekta zajedno s traženom dokumentacijom podnosi se elektronički na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 19.08.2019. U 16:00 sati.

 http://seerural.org/news/abd-grant-scheme-open-call-for-proposals/

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631