Novosti

Otvoren sabirno – distribucijski centar u poslovnoj zoni „Zvirići“ Ljubuški i posjeta HIPod-a

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović je u Ljubuškom, u poslovnoj zoni Zvirići otvorio moderni novosagrađeni objekt sabirno-distributivnog centra, namjenjenog za bržu i bolju prodaju proizvedenoga povrća, odnosno prodaju bez nakupaca.

Ljubuški: Predsjednik Čović otvorio Sabirno-distribucijski centar u poslovnoj zoni “Zvirići” Ljubuški - audio i foto

-Ovo je primjer kako treba raditi u budućnosti, na neki način da damo poseban poticaj razvoju ovog dijela infrastrukture, da ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom pa i ova zadruga Plodovi zemlje ovdje, ali i mnogi drugi, imaju uvjete koji imaju danas slični proizvođači bilo gdje u svijetu. Mi smo uvjetovani trenutnim tržišnim uvjetima kada se proizvodi koje imamo mogu na odgovarajući način skladištiti, kazao je predsjednik Čović u izjavi medijima nakon otvaranja sabirno-distributivnog centra u Ljubuškom.

Kod samog pokretanja projekta pri izradi projektne dokumentacije sudjelovala je JU Razvojna agencija ŽZH-HERAG zajedno s Gradom Ljubuški i poljoprivrednom zadrugom “Plodovi zemlje”.

Grad Ljubuški, poljoprivredna zadruga “Plodovi zemlje”, Vlada ŽZH, u suradnji s stranim partnerima, izgradila je vrijedan i moderno opremljen objekat s hladnjačom u koji je uloženo preko 1.000.000,00 KM, a koji će pomoći poljoprivrednicima u pripremi i plasmanu njihovih proizvoda.

Centar će biti od iznimne pomoći za ljubuški mladi krumpir koji je već prepoznat na tržištu Europske unije koji zbog ranoga sazrijevanja, nema konkurenciju. Ovaj distribucijski centar će služiti i za druge vrste povrća. Očekuje se da postane centar i za ostale grane poljoprivrede, od voćara, maslinara, pčelara, jer svima njima treba i može biti poticaj, istaknuto je danas prilikom otvaranja. Centar bi trebao donijeti velike i važne novine u radu i poslovanju, ali i plasiranju i prodaji poljoprivrednih plodova iz Ljubuškog te drugih okolnih općina.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović posjetio je i Poduzetnički inkubator Županije Zapadnohercegovačke – HIPod, gdje je kroz obilazak upoznat od strane ravnatelja HERAG-a s mogućnostima i uslugama koje pruža sam Poduzetnički inkubator, također razgovaralo se o projektima koje provodi HERAG i mogućnostima pomoći viših razina Vlasti BiH pri provedbi tih istih projekata.

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631