Novosti

EU4BusinessRecovery - Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za ublažavanje utjecaja krize Covid-19 na MMSP u metalnoj, strojnoj i drvnoj industriji i najava za info sesiju

Europska unija i Vlada Njemačke izdvajaju 3 miliona eura za ublažavanje utjecaja krize Covid-19 u metalnoj, strojnoj i drvnoj industriji u BiH.

Prva info sesija povodom javnog poziva biti će održana 14.09.2021. u 12:00 sati, online putem sljedećeg linka, klikom ovdje.

U okviru zajedničkog projekta Europske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke – EU4BusinessRecovery za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih Covid-19 pandemijom, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH objavio je Javni Poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora. U okviru Javnog poziva, 3 miliona eura bespovratnih sredstava će biti dostupno za mjere oporavka mikro, malih i srednjih poduzeća u metalnom, strojnom i drvnom sektoru u Bosni i Hercegovini. Visina mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 48.000 eura, a bespovratna sredstava će se moći koristiti na aktivnosti poput primjene industrijskih standarda, primjene vrhunskih energetski efikasnih strojeva, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoja strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.

Nils Wetzel, menadžer projekta EU4BusinessRecovery ispred GIZ-a, rekao je: „Prerađivačka industrija teško je pogođena pandemijom COVID-19. Lanci snadbijevanja su poremećeni, poduzeća rade smanjenim kapacitetom i veliki broj radnih mjesta je u opasnosti. S druge strane, kupci na ključnim tržištima počeli su reorganizirati svoje poslovne modele i tražiti dobavljače bliže svojim lokacijama, što predstavlja veliki potencijal. Iz tog razloga, Europska unija i Vlada Savezne Republike Njemačke pomoći će malim i srednjim poduzećima u metaloprerađivačkoj  i drvoprerađivačkoj industriji da obnove lance snabdijevanja, povećaju pristup glavnim tržištima i razviju održive poslovne modele.“

Prijave je moguće podnijeti online, putem aplikacijskog portala dostupnog na linku: https://eu4business.core-enigma.com/.

Rok za dostavljanje prijava je 26.09.2021. godine.

Projekt EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini  da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.

Za više informacija, molimo kontaktirajte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

eu1 l“Ova web stranica izrađena je uz pomoć Europske unije. Sadržaj ove web stranice je isključiva odgovornost JU Razvojne agencije ŽZH - HERAG te ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije.”

Acrobat Document gizzz

Kontakt

Blidinjska 1, (poštanski pretinac 66)
Posušje
88240

BiH

E-mail: info@herag.ba
Telefon: +38739/681-631
Fax: +38739/681-631